Divorci: Shkathtësitë e përballimit për ta bërë atë përmes

Divorci: Shkathtësitë e përballimit për ta bërë atë përmes

Divorci: Shkathtësitë e përballimit për ta bërë atë përmes

Pavarësisht se sa miqësore ndarja juaj, divorci mund të jetë një nga përvojat më sfiduese dhe stresuese që do të duroni ndonjëherë. Si çdo ngjarje e rëndësishme e jetës, divorci prish praktikisht të gjitha aspektet e jetës tuaj. Nga pikëpamja praktike, ju po përshtateni për të jetuar pa partner, gjë që ndoshta ndikon në financat tuaja dhe ndoshta edhe ndryshon situatën tuaj të strehimit. Nëse keni fëmijë, papritmas po merrni vendime për bashkë-prindërimin me ish-partnerin tuaj. Mund të duket se e gjithë bota juaj është kthyer përmbys.

Fallout emocionale dhe mendore

Në të njëjtën kohë, sidoqoftë, po merreni edhe me pasojat e dhimbshme emocionale dhe mendore të divorcit tuaj. Edhe nëse ndarja do të vinte një kohë e gjatë, procesi i divorcit dhe përfundimi i pasojave është një përvojë e dhimbshme për të duruar.

Në shumë mënyra, ndarja juaj është si një vdekje ose humbje e konsiderueshme. Theshtë humbja e martesës suaj dhe fundi i mënyrës së jetës, për të cilën jeni mësuar. Prandaj, është e natyrshme të përjetosh shumë ose të gjitha fazat e procesit të pikëllimit. Ju do të ndjeni trishtim të thellë dhe dëshpërim për humbjen tuaj, dhe ndoshta do të përjetoni pakënaqësi dhe zemërim ndaj ish -partnerit tuaj për të lënë në këtë shtet. Ju madje mund të kaloni në fazën e mohimit të procesit të pikëllimit, duke pretenduar se asgjë nuk ka ndryshuar dhe duke refuzuar të përballeni me jetën tuaj të re si një person i divorcuar.

Procesi i divorcit mund të ndikojë shpejt në vetëvlerësimin dhe shëndetin tuaj mendor, money amulet çfarë është ajo duke ju lënë me ndjenja të lënduara dhe një ndjenjë të thellë të humbjes dhe vetmisë. Këto emocione dhe përgjigje negative janë krejtësisht normale, dhe nuk ka një orar të caktuar për të kapërcyer humbjen ose afatin tuaj për të gjetur normalen tuaj të re. Sidoqoftë, është e mundur të arrihet në atë fazën e fundit të procesit të pikëllimit, pranimit dhe ta bëni atë shëndetshëm. Këtu janë vetëm disa strategji të vetë-kujdesit për ta bërë shërimin tuaj pas ndërprerjes pak më të durueshëm.

mbështeteni në sistemin tuaj të mbështetjes

Siç rekomandoi Beatles në mënyrë të famshme, ju mund të merrni me një ndihmë të vogël nga miqtë tuaj. Të rrethosh veten me një rrjet mbështetës të përbërë nga anëtarët e familjes, miq të mirë dhe bashkëpunëtorët e besuar është një mënyrë e shkëlqyeshme për të kujtuar veten se nuk je vetëm. Mundohuni të krijoni sa më shumë kontakte ballë për ballë me njerëzit që me të vërtetë kujdesen për ju, janë të gatshëm të dëgjojnë dhe do të japin dhembshuri dhe inkurajim pozitiv.

Edhe pse të gjithë gëzojnë pak nga partneri verbal duke u bërë pas një ndarjeje, përpiquni të largoheni nga njerëzit që duan të banojnë në të kaluarën ose të përqendrohen në atë se sa e tmerrshme ju trajtoi partneri juaj i mëparshëm në vend që t’ju ndihmoni të ecni përpara në një vend më të mirë .

Gjeni një grup mbështetës për divorc

vlerësohet se një martesë përfundon çdo 13 sekonda në Shtetet e Bashkuara. Kjo statistikë do të thotë që ka shumë njerëz që kalojnë në të njëjtën kohë të vështirë si ju në çdo moment të caktuar. Për këtë arsye, organizatat fetare dhe të komunitetit kanë organizuar grupe mbështetëse të divorcit si një vend i sigurt për ata që kalojnë procesin e divorcit për t’u takuar në baza javore apo edhe ditore dhe për të shkëmbyer ndjenja dhe përvoja.

Ndërsa miqtë me kohë të gjatë dhe anëtarët e familjes do t’ju pëlqejnë dhe mbështesin ju, dikush që ka kaluar në prishjen e një martese mund të ofrojë një lloj mirëkuptimi tjetër. Përshkrimi i detajeve të tradhtisë së dhimbshme të partnerit tuaj ose ndarja e mënyrës se si keni qarë me orë të tëra ndërsa gllabëroni një tabaka të Oreos mund të jetë tepër katartik, veçanërisht kur të tjerët me të vërtetë mund të komisionojnë dhe ndajnë tregimet e tyre për përvojat e tyre me ish -të e tyre.

Bëni miq të rinj

Një divorc nënkupton ndarjen e financave, pasurive, kohës me fëmijë dhe shpesh miqësi. Ndonjëherë njerëzit që ishin miq me ju dhe partnerin tuaj si çift mund të kenë një kohë të vështirë të qëndrojnë në kontakt me ose besnikë ndaj të dyve. Ju mund të zbuloni se të tjerët që keni llogaritur në të ikin përballë ndarjes tuaj sesa të përplaseni nëpër trazira nga ana juaj.

Kjo është në rregull, sidoqoftë. Në shumë mënyra, një divorc është një mundësi e përsosur për të lënë pas atyre njerëzve që mund të sjellin vetëm kujtime të dhimbshme për një kohë më të lumtur ose ata që duan vetëm të jenë rreth për kohërat e mira dhe jo për një afat të gjatë. Hapja e vetes për marrëdhëniet e reja është një mënyrë e shkëlqyeshme për të filluar këtë fazë të re të jetës tuaj. Përpjekja e një bisede me dikë në klasën tuaj të rrotullimit ose ftimi i prindit të mikut të fëmijës tuaj për kafe mund të jetë hapi i parë për të formuar një miqësi të re emocionuese.

Kultivoni interesa të reja

Në varësi të logjistikës së martesës tuaj të mëparshme, ju mund të gjeni veten me shumë kohë në duart tuaja pas ndërprerjes. Në vend që ta përdorni atë kohë për të zhytur në dëshpërim ose të ndaleni në negativët e situatës suaj, pse të mos e shpenzoni atë duke mësuar diçka të re ose duke eksploruar një hobi që keni menduar gjithmonë të ndiqni? Merrni pjesë në një seminar të gjenealogjisë së fillestarit, merrni një kurs në kuzhinën franceze ose bashkohuni me një klub librash. Do të shijoni shoqërimin, si dhe shpërqendrimin nga shqetësimet tuaja të lidhura me divorcin.

Kaloni ca kohë në vetë-reflektim

Pavarësisht se sa fajësohet ish-partneri juaj, ka shumë të ngjarë që mund të keni bërë ndryshe gjatë gjithë martesës suaj dhe ndoshta edhe përmes procesit të divorcit. Fundi i një marrëdhënieje mund të zbulojë shumë pakënaqësi të penës, dhe së shpejti-të-të-ish-partner mund të thotë gjëra të tmerrshme për njëri-tjetrin.

Mund të ketë nugjet e së vërtetës brenda këtyre fjalëve të dëmshme, sidoqoftë. Ndoshta ju duhet të buxhetoni më mirë, të komunikoni më mirë ose të kaloni më pak kohë në punë. Në vend që të gërmoni veten në një gropë pa fund faji ose turp, përdorni këto mendime si mundësi për vetë-përmirësim. Këtë herë për të vetë-reflektuar mund të ndihmojë vetëm marrëdhëniet tuaja me një partner të ri në drejtimin e duhur nga marrja.

alshtë gjithashtu e rëndësishme të shikoni përsëri në kohën e gëzueshme që ju pëlqyeni me partnerin tuaj dhe të shprehni mirënjohjen tuaj për përvojat e mira që keni pasur si çift ose në jetën tuaj familjare. Filloni një blog privat ose shkruani mendimet tuaja në një ditar. Ndërsa kronikoni ndjenjat tuaja të dhimbshme, shtoni gjërat e mira që ndodhën dhe mësimet që keni mësuar gjatë gjithë marrëdhënies dhe madje edhe procesin e divorcit. Gjithashtu, lavdëroni veten për mënyrat që jeni rritur që nga dita juaj e dasmës, arritjet tuaja si prind dhe qëndrueshmëria juaj gjatë gjithë këtyre kohërave të provuara.

Kujdesuni për veten tuaj

sshtë e lehtë të lejoni që divorci juaj të bëhet gjithëpërfshirës. Ju mund të humbni gjumin ose të flini gjatë gjithë ditës, lëreni trishtimin tuaj të rrëshqasë në depresion, të ndalojë së ngrëni ose të overeat, ose të ndalojë të kujdeseni për mënyrën se si dukeni. Scrambling për t’u përshtatur me oraret e reja ose aranzhimet e kujdestarisë mund të nënkuptojë që ju të kaloni klasën tuaj të yogës ose t’i thoni vetes që nuk keni kohë për një pushim dreke.

Mos harroni, sidoqoftë, të kujdeseni për të tjerët, së pari duhet të kujdeseni për veten tuaj. Edhe nëse nuk keni fëmijë, vetë-kujdesi është thelbësor për të mbijetuar nga situata stresuese që mund të shkaktojë një ndarje. Pavarësisht se sa e vështirë duket, do t’ju ndihmonte nëse gdhendni kohë për të prirur për nevojat tuaja personale dhe emocionale. Bëni një banjë me flluskë, kaloni ca kohë në meditim ose shkoni për një shëtitje nëpër një park të bukur. Vetë-kujdesi nuk ka pse të jetë i shtrenjtë, por injorimi i tij mund t’ju kushtojë shumë.

Mundohuni të shmangni një proces të gjatë ligjor

Pasi ju dhe bashkëshorti juaj të vendosni se divorci është i menjëhershëm, merrni parasysh mënyra të ndryshme për ta bërë më të lehtë procesin aktual të ndarjes dhe divorcit për ju si dhe fëmijët tuaj.

Ndërmjetësimi

është një alternativë e shkëlqyeshme për të kaluar nëpër sistemin gjyqësor. Ndërmjetësimi është zakonisht më i shkurtër dhe më pak i kushtueshëm se procesi ligjor, dhe për shumë njerëz – veçanërisht çifte me fëmijë – është një mënyrë më e shëndetshme për t’u marrë me vendimet më të vështira për ndarjen e pasurive, kujdestarisë dhe vizitës, dhe mbështetjes financiare. Në vend të secilit individ që punëson një avokat të divorcit, një ndërmjetës divorci vepron si një ndërmjet ndërsa diskutoni opsionet tuaja. Shumë njerëz thonë se përvoja e ndërmjetësimit i ndihmoi ata të komunikojnë më mirë me partnerët e tyre të mëparshëm, pas divorce.

arrijnë ndihmë profesionale

Rrjeti juaj i mbështetjes, grupi i divorcit dhe miqtë e rinj do të kontribuojnë në shërimin tuaj të shëndetshëm nga ndarja juaj në mënyra të ndryshme. Sidoqoftë, ka disa pasoja dhe çështje që vetëm një profesionist i kualifikuar i shëndetit mendor mund t’ju ndihmojë, bashkëshortin tuaj dhe familjen tuaj për të menaxhuar dhe kapërcyer. Në atë pikë është koha e mundshme për të gjetur një theapist.

Terapia individuale është një mënyrë e shkëlqyeshme për të vazhduar procesin tuaj të shërimit pas divorce. Një terapist profesionist do t’ju ndihmojë të gërmoni më thellë në problemet me marrëdhënien tuaj të mëparshme, si dhe ndjenjat dhe reagimet tuaja ndaj ndarjes. Këshilltari juaj gjithashtu do t’ju ndihmojë të kaloni nga jeta juaj si një person i martuar në një jetë të re, të vetme. Së fundmi, nëse po përjetoni çështje të shëndetit mendor siç janë depresioni ose çrregullimi i ankthit, ose nëse kushtet e shëndetit tuaj mendor përkeqësohen për shkak të divorcit tuaj, psikoterapisti juaj mund të sigurojë terapi psikodinamike, ndërnjerëzore ose njohëse-sjellëse për t’ju ndihmuar të menaxhoni më mirë simptomat tuaja.

Konsideroni këshillimin e divorcit sot

Nëse po kaloni ose shëroheni nga një divorc, konsideroni të arrini në një nga terapistët më të mirë të divorcit në New York City. Le të të ndihmojë një nga profesionistët e shëndetit mendor në Therapy Group të NYC të përshtateni me normalen tuaj të re dhe të filloni të jetoni jetën tuaj më të mirë. Bëni një takim në internet sot.

Share this post